Τσίμαρης

ΤΣΙΚΛΗ ΑΝΝΑ

Η κυρία Τσίκλη Άννα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Ο πατέρας της έχει καταγωγή από την Κεφαλονιά και η μητέρα της από την Αρκαδία. Είναι μητέρα ενός παιδιού που γεννήθηκε το 2017 και κατοικεί στην Λυκόβρυση Αττικής.
Έχει ασχοληθεί πολλά χρόνια με την κολύμβηση από την οποία έχει λάβει διακρίσεις, και περιστασιακά με το μπαλέτο και το μπάσκετ.
Το 2004 πήρε δίπλωμα Γαλλικών (1er Degre DELF) καθώς και δίπλωμα Αγγλικών του πανεπιστημίου Cambrigde (Level 1 LOWER).
To 2006 αποφοίτησε από το Ενιαίο Λύκειο Νέου Ηρακλείου και την ίδια χρονιά εισήχθη στη Σχολή Μαιευτικής του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Αθηνών.
Το 2008 πήρε δίπλωμα Αγγλικών του πανεπιστημίου Michigan (Level 2 PROFICIENCY).
Το 2010-2011 έκανε την πρακτική της άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο-Μαιευτήριο “Έλενα Βενιζέλου” με γενική επίδοση “πολύ καλά”.
Τον Μάιο του 2012 ξεκίνησε να συνεργάζεται με τον Μαιευτήρα Γυναικολόγο κύριο Τσίμαρη Παντελή.
Τον Μάιο του 2013 ολοκλήρωσε επιτυχώς την Πτυχιακή της εργασία με βαθμό 7.5 και θέμα “Κύηση στην Εφηβεία” και αποφοίτησε από τη Μαιευτική Σχολή με βαθμό 7.26 “Λίαν Καλώς”.
Τον Ιούλιο του 2013 έλαβε βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος και συνεχίζει την συνεργασία της με τον Μαιευτήρα Γυναικολόγο κύριο Τσίμαρη.
Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων ενδεικτικά:
• Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 11ος/2009 “ Ζωτική Απάντηση σε Κρίσιμες Καταστάσεις”
• ¨Ευαισθητοποίηση του Νοσηλευτικού Προσωπικού της Χώρας για την επιτάχυνση της υιοθέτησης των ΤΠΕ στην παροχή Διοικητικών, Νοσηλευτικών & Ιατρικών Υπηρεσιών Υγείας ” 11ος/2009
• 5η Ετήσια Ημερίδα για τον Μητρικό Θηλασμό 12ος/2009 στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
• 28ο Σεμινάριο Μαιευτικών Επειγόντων Περιστατικών 10ος/2010 στην Β΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών – Αρεταίειο Νοσοκομείο.
• Διαδικτυακή Ημερίδα Μητρικού Θηλασμού της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης του ΙΑΣΩ 12ος/2021 “Προστατεύουμε τον Θηλασμό, είναι Ευθύνη όλων μας”.
Ως Μαία έχει εξαιρετική εμπειρία στην εκπαίδευση και προετοιμασία της εγκύου, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά, έως τη γέννηση του μωρού της ανεξαρτήτως τρόπου μαίευσης.
Εμπνέει εμπιστοσύνη προκειμένου η έγκυος να της εκφράσει όλους τους φόβους & τις ανησυχίες της, και σε συνεργασία με τον ιατρό να δώσουν λύσεις.
Προετοιμάζει την τελειόμηνη έγκυο, πριν την είσοδό της στο μαιευτήριο (οδηγίες για τα απαραίτητα ρούχα & αντικείμενα της βαλίτσα, τόσο για εκείνη όσο και για το νεογνό της).
Βοηθά την επίτοκο να κατανοήσει την εξέλιξη του φυσιολογικού τοκετού και όλους του χειρισμούς που θα της γίνουν ώστε αυτός να ολοκληρωθεί επιτυχώς.
Είναι υπεύθυνη στην παρακολούθηση του καρδιοτοκογραφήματος και παρούσα σε κάθε γυναικολογική και μαιευτική εξέταση.
Μετά από 10ετή εμπειρία στην επιτυχημένη εδραίωση του μητρικού θηλασμού είναι ικανή να δώσει στην λεχωίδα όλες τις απαραίτητες οδηγίες (σωστή διατροφή, τρόποι και θέσεις θηλασμού, ξεκούραση, φυσιολογία της γαλουχίας, τρόποι αντιμετώπισης επιπλοκών όπως τραυματισμός θηλών & υπερφόρτωση μαστών) καθώς και να την καθοδηγήσει έμπρακτα στους πρώτους θηλασμούς του μωρού της, αμέσως μετά την γέννηση του.
Έχει διάθεση να εμψυχώσει και να συμπαρασταθεί στην λεχωίδα στις πρώτες δυσκολίες με το μωρό της τόσο στο μαιευτήριο όσο και στο σπίτι (με κατ΄ οίκον επίσκεψη).
Είναι πάντα διαθέσιμη τηλεφωνικά να συμβουλέψει κάθε γυναίκα για τις ανησυχίες της, ιδιαιτέρως κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και του μητρικού θηλασμού.
Με υπευθυνότητα, υπομονή και επιμονή, εμπνέει σιγουριά και εμπιστοσύνη για μια ευχάριστη έκβαση, τόσο του τοκετού κάθε επιτόκου όσο και του ακολουθούμενου μητρικού θηλασμού.